Μάθετε τα πάντα για τη κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων!

Posted by admin on

shared hostingΕίναι η απλή φιλοξενία ιστοσελίδων κατάλληλη για την επιχείρησή σας;

 

Σε γενικές γραμμές, οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων – web hosting – μπορούν να χωριστούν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: shared hosting(τα απλά και πιο δημοφιλή πακέτα φιλοξενίας), πακέτα VPS hosting καθώς και λύσεις για dedicated servers.

 

Θεωρητικά όλες αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν ιεραρχικά – δηλαδή πρώτα ξεκινάνε οι επιχειρήσεις αλλά και όλες γενικά οι ιστοσελίδες από τα απλά πακέτα web hosting και το shared hosting και μετά, εάν αυξάνονται οι απαιτήσεις και η σελίδα μεγαλώνει, τότε γίνεται μεταβίβαση σε VPS servers είτε και εξ’ ολοκλήρου σε dedicated servers.

 

Με αυτό το σκεπτικό, αρκετοί θα αναρωτιούνται γιατί να μην ξεκινήσουν την εμπειρία του webhosting από τα υψηλότερα πακέτα; Εδώ υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα αναλύσουμε και πιο κάτω όμως οι σημαντικότεροι είναι δύο.

 

Πρώτον το υψηλό κόστος που μπορεί να αποφύγετε στην αρχή και δεύτερον ότι οι υπηρεσίες shared hosting είναι τόσο ποιοτικές και καλές (εάν επιλέξετε μια καλή και καταξιωμένη εταιρεία) που δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε σύντομα.

 

Μέσα από αυτό το άρθρο θα μάθετε να αναλύεται τις ανάγκες της επιχείρησής σας είτε ακόμα και της προσωπικής σας σελίδας και να επιλέγετε πάντα τη καλύτερη δυνατή επιλογή .

 

Το κοινό shared hosting είναι αρκετά ισχυρό για τις περισσότερες ιστοσελίδες

 

Λέγοντας κοινό shared hosting εννοούμε τις υπηρεσίες webhosting που αρκετές ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε έναν κοινό σέρβερ. Δηλαδή ο σέρβερ μοιράζει τους πόρους του ανάμεσα σε δεκάδες πελάτες και ιστοσελίδες. Ο σέρβερ δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν δυνατό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο 24 ώρες το 24ώρο και κατάλληλα τροποποιημένος έτσι ώστε να είναι σε θέση να «σερβίρει» τις ιστοσελίδες σας συνέχεια χωρίς διακοπή. Αυτού του στυλ η φιλοξενία ιστοσελίδων μειώνει αρκετά το κόστος χρήσης και γίνεται αρκετά προσιτό προς όλους τους χρήστες.

 

Λόγω ότι οι πόροι του συστήματος(μνήμη ram, cpu, σκληρός δίσκος,κτλ) μοιράζονται, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος ορίου στο μέγεθος της ιστοσελίδας που φιλοξενείται. Δεν γίνεται για παράδειγμα να φιλοξενείται μια ιστοσελίδα με ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε ένα απλό shared hosting πακέτο. Σκεφτείτε ότι οι πόροι μοιράζονται μεταξύ όλων των χρηστών οπότε και η χρήση θα πρέπει να είναι ανάλογη.

 

Όπως αναφέρει και το www.webhostinggreece.gr θα πρέπει αν είστε λίγο ρεαλιστές όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου πακέτου web hosting. Εάν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε μόνο απλές html ιστοσελίδες, τότε κάθε πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας καλύψει απόλυτα. Αν από την άλλη θέλετε να φιλοξενήσετε δυναμικά προγράμματα php όπως wordpress,drupal,κτλ τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία web hosting που προσφέρει τη δυνατότητα για δυναμικές ιστοσελίδες.

 

Επειδή όλα αυτά ίσως να σας φαίνονται λίγο περίπλοκα και δύσκολα, καλό θα είναι να ρωτήσετε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία web hosting. Εκεί μπορείτε να περιγράψετε τις ανάγκες σας και οι έμπειροι διαχειριστές να σας προτείνουν το καλύτερο δυνατό πακέτο φιλοξενίας για εσάς.

Ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό video σχετικά με το shared hosting από την εταιρεία Godaddy

Είναι ασφαλές το shared webhosting;

Ένας μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει την τελική επιλογή παρόχου στο hosting, είναι η ασφάλεια που προσφέρει στα πακέτα φιλοξενίας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να το γνωρίζετε εκ των προτέρων, παρά μόνο αφού ξεκινήσετε τη συνεργασία σας. Αν και ο πρώτος λόγος μεταφοράς σε νέο πάροχο είναι συνήθως η αναβάθμιση σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα, πολλάκις η ασφάλεια δεδομένων είναι κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

 

Δυστυχώς, με όλα τα δεδομένα πελατών να είναι αποθηκευμένα σε έναν κεντρικό υπολογιστή που μοιράζεται όλες τις ιστοσελίδες, η ασφάλεια των δεδομένων δεν είναι στο ύψιστο σημείο. Σκεφτείτε για παράδειγμα μια ιστοσελίδα να έχει κάποιο κενό ασφαλείας και επίδοξοι hackers να το εκμεταλλευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στον σέρβερ. Αυτόματα θα έχουν αποκτήσει πρόσβαση και στα δικά σας δεδομένα!

 

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι επίτευξης υψηλών στάνταρ ασφαλείας, αρκεί η εταιρεία που θα επιλέξετε να έχει την τεχνογνωσία και τον τρόπο να το κάνει. Μια από τις πιο γνωστές τακτικές είναι η τεχνολογία virtualization που στην ουσία κάθε χρήστης του σέρβερ λειτουργεί αυτόνομα και δεν «επικοινωνεί» με τους υπόλοιπους – κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει με τους vps servers.

 

Ευκολία χρήσης στο shared hosting

 

Το απλό webhosting είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση του. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη πλατφόρμα php όπως το wordpress ή το joomla ή θέλετε να ανεβάσετε τη δική σας στατική ιστοσελίδα html, τότε σχεδόν όλα τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας καλύψουν 100% και θα έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δική σας εμπειρία στο διαδίκτυο.

 

Το πιο σημαντικό στην επιλογή εταιρείας, είναι να επιλέξετε μια εταιρεία καταξιωμένη η οποία παράλληλα να σας προσφέρει και σημαντικά εργαλεία για την κατασκευή και υποστήριξη της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα, η εταιρεία TopHost προσφέρει μαζί με κάθε πακέτο hosting δεκάδες εργαλεία όπως κατασκευαστή ιστοσελίδων sitebuilder, πίνακα ελέγχου Plesk, και πολλά ακόμα μοναδικά έξτρας. Μπορείτε να δείτε όλα τα πακέτα hosting της Tophost, αναλυτικά στο http://www.webhostinggreece.gr/tophost-kritiki/

 

Τα περισσότερα κοινά πακέτα φιλοξενίας, συνήθως είναι υπέρ αρκετά για τον αρχάριο χρήστη που ξεκινάει τώρα την διαδικτυακή του προβολή. Με τον καιρό μπορεί οι ανάγκες να αυξηθούν όμως είναι ιδιαίτερα εύκολο να αναβαθμίσετε σε κάποιο μεγαλύτερο πακέτο.

 

Γενικώς σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε τα πακέτα φιλοξενίας shared hosting και αν δείτε στο μέλλον ότι οι ανάγκες σας μεγαλώνουν, να αναβαθμίσετε σε κάποιο μεγαλύτερο και –γιατί όχι – σε dedicated server.